maanantai 29. joulukuuta 2014

Joulukuun miitin tunnelmia

Joulukuun miitti pidettiin rapsakkaassa pakkassäässä ulkoillen. Mittari kipusi -15 asteeseen, joka alkutalven lukemiin nähden tuntui melkoisen kylmältä, mutta silti reippaat ja pakkasta pelkäämättömät spitzit ihmisineen suuntasivat luontoon. Huhtasuon hiihtolatujen kupeessa kulkevaa luontopolkua lähtivät tarpomaan yksitoista spitziä, neljä "väärän rotuista" ja erinäinen joukko kaksijalkaisia. Spitzeistä edustettuina olivat japaninpystykorvat sekä klein- ja mittelspitzit. Vaikka koirien keskuudessa pienoista roturasismia meinasikin esiintyä, mukaan sopivat myös kunnioitettavan kokoinen x-rotuinen, vauhdikas corgivauva, söpö schipperke ja kaunis kelpie.

Pidimme hömpöttelytaukoa Vuorilammen lähes uudella laavulla; puitteet olivat mahtavat, ihan makkaranpaistoon ja muuhunkin olemiseen. Vuorilampi oli sopivasti jäätynyt, ja jäällä mahduttiin heittelemään keppiä ja muuten vain juoksentelemaan. Vähän jään kestävyys epäilytti mutta kaikki selvisivät eteen päin kuivin nahoin. (Allekirjoittanut itse oli aloittanut jo miitin heti alkumetreillä märillä toppahousuilla ja paidan selkämyksillä, kun reppuun pakattu mehutermari oli päättänyt itkeskellä mehut pitkin poikin.. Kerrospukeutuminen pelasti enimmältä paleltumiselta mutta kyllä sitä maanantaifiilistä joutui useamman kerran kiroamaan.)

Kokonaisuutena miitti oli oikein onnistunut ja porukka vallan mahtava, kiitos kaikille mukana olleille! Paljon lumisia tassuja, hirmuisesti iloista mieltä ja lukematon määrä kuuraisia viiksikarvoja: kuvat kertokoot oman tarinansa :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti