maanantai 15. kesäkuuta 2015

KESÄKUUN MIITTI!

Kesäkuun miitti järjestetään sunnuntaina 28.6 Ahonlaidan kentällä klo. 15 alkaen. Miitissä on yhdistyksen jäsenille tarjolla pallohullujen rakastamaa flyballia! Koulutus on KS Spitzien jäsenille maksuton. Kouluttajana toimii lajin parissa yli kymmenen vuotta puuhastellut Pipe Rastas. 

Flyball on Amerikassa suosittu näytös- ja kisalaji. Laji sopii kaiken rotuisille koirille ikään katsomatta! Suosituksena kuitenkin on, että koira olisi vähintään noin vuoden ikäinen. Suomessa laji ei ole virallinen kilpailulaji mutta sitä harrastetaan läpi maan epävirallisesti ja Jyväskylässäkin on mahdollista saada lajiin enemmänkin koulutusta. Koiravuoden huipentumassa, Helsingissä järjestettävässä Koira-tapahtumassa, lajissa on päässyt useampana vuonna kisaamaan epävirallisesti. Flyball on joukkuelaji, jossa kisataan kaksi joukkuetta vierekkäisillä radoilla yhtä aikaa. Joukkue suorittaa yksi koira kerrallaan neljä hyppyestettä, laukaisee flyball-laatikon ja palaa hyppyesteiden kautta pallo suussaan ohjaajan luo. Nopein joukkue voittaa. 

Kuvissa Pipen sheltti Jerry, Mistelin Blue Jerry, flyball-treeneissä. Kuvat Tiina H. ja Pipe Rastas


Tervetuloa mukaan katsastamaan flyballia lajina ja tapaamaan muita spitzejä! Iloista mieltä ja hännän heilutuksia herkkujen ohella matkaan mukaan! Ennakkoilmoittautumiset sähköpostilla ksspitzit(a)gmail.com perjantaihin 26.6 mennessä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti